Ce știu despre Andrew Henriques de la Saved to serve?

Postez mai jos 10 argumente pentru care nu-l recomand pe Andrew Henriques de la „Saved to Serve”. (Este un răspuns la solicitarea unui prieten cu privire la „Cine e AH?”. Cel mai probabil unele afirmații din postare vor fi actualizate dacă apar informații noi. Vezi update 27 aug.)

 

1. Cine sunt el și ai lui?

Site-ul unde se promovează el și soția lui (https://www.prophesyagain.org/) este unul căruia îi lipsește secțiunea „About Us”. Știi deja ce înseamnă asta…. Îi găsesc sub numele de Saved to Serve International Ministry Inc. Este modul tipic american de a-ți face o organizație, a o înregistra ca „incorporated” și apoi de a activa sub umbrela ei.

 

2. Cine se prezintă că sunt?

El este prezentat ca pastor. Dar nu spune nici la care confesiune, nici la care biserică (locație) – ex. sunt pastor la biserica adventistă cutare din orașul cutare. Nu cred că un pastor adventist s-ar prezenta ca pastor fără să spună și care e biserica unde slujește. Ba încă aș zice că aici ar fi avut legitima ocazie să anunțe – frate/soră, suntem adventiști, slujim în biserica cutare. Vino la noi! Uite poze cu noi la biserică – la vreun botez, la o cină etc. Mulți cred că predicatorii sunt pastori. Un pastor trebuie să fie vizibil mai mult decât la amvon, microfon. Aș vrea să-l văd cu comunitatea lui, cu copii etc.

 

3. Unde sunt de găsit?

Ciudat: adresa fizică e într-o parte, adresa de poștă e în alta. Undeva în Florida.

Dacă biserica e adventistă și e în Florida, ar trebui să aparțină conferinței aceleia. Caută să vezi dacă apare el sau vreo biserică a lui pe aici… (https://floridaconference.com/churches). Nu vei găsi…

Poza cu sala unde predică este evident una de hotel. Dacă vei intra pe Google Street View la adresa lor din subsolul site-ului „Church Address: 475 West Silver Star Road, Ocoee, Fl. 34761” vei vedea că e… nimic.

Dacă îi cauți pe fb vezi că la poze au în general poze cu texte… Găsești și cu ei, dar nu la biserică, ci la hotelul unde se adună pentru filmări și predici. Nicăieri nu apare numele de adventist.

 

4. Ce fel de mesaje prezintă?

În general sunt mesaje alarmiste, apocaliptice, conspiraționiste. Ținta este prezentarea decăderii bisericii, relația dintre Trump și papa, iezuiții, gay etc. Redau 3 titluri, de pe youtube:

  • Another SDA Pastor turned LGBT Activist. Mother’s Day is Mary’s Day. Popery Dominates World via Fatima;
  • Trump 2 unite w/Pope 2 fight Remnant. No-Meat Fridays 2 No-Work Sundays. Gay SDA makes App 4 LGBT;
  • Catholic Media: We & Orthodox fear SDA Evangelism as threat. Pope’s TED Talk fulfills G.C.588 & Rev.13.
  • Evident că sunt și români care s-au băgat să susțină lucrarea lui. Așa că găsim titluri direct traduse în limba noastră precum: Diagnosticarea decăderii spirituale a bisericii AZS, cei din Babilon strigă după Isus.

 

5. Este totuși predicator adventist?

Cel mai probabil omul a fost adventist și poate chiar e membru pe undeva. Are destule cârlige adventiste: folosește des termeni ca „sabat”, „adventist”, „pastor”, „Ellen White”, „Spiritul Profetic”. Este versat în adventisme.

Nu are însă nicăieri sigla oficială a bisericii! (nici pe site, nici pe platformă, nu are linkuri spre ceva oficial adventist decât spre EGW). Are în schimb sigla cu trei îngeri. (Poate știi că în general cei care accentuează sigla cu trei îngeri spun că biserica a decăzut, că a renunțat la soliile îngerești etc.).

Folosește foarte multe citate din EGW, în special din cartea „Tragedia veacurilor”. Am lucrat ca redactor șef la editură și văd că nu pune niciodată coperta cărții oficiale „Tragedia veacurilor”, ci pune o ediție pe care o știu, făcută de o organizație independentă, cu multe inserturi gen poze cu papa, cu iezuiți, conspiraționistă.

*****

update pe 27 august 2017

AH şi sotia au scris pe acelaşi ton despre The Great Hope, acuzându-l pe Mark Finley de cârdăşie la ciopârțirea cărții. Vezi aici: https://www.prophesyagain.org/single-post/2017/06/23/Mark-Finley-Defends-Urges-Seventh-day-Adventists-To-Silence-The-Protest-Against-Great-Hope-A-Controversy-Over-The-Great-Controversy-1

Mark Finley a răspuns cu bun simț. Vezi aici: https://youtu.be/ESm1KH_SMtI

*****

 

6. Cine-l promovează între români?

Mă uit și cine-l promovează în limba română. Site-urile pe care le găsesc au ceva în comun. Un fundamentalism adventist – rămășița în rămășiță, biserică a decăzut, noi vă vestim adevărul prezent. La paginile „despre noi” găsești prea puține info valide. În schimb au vizibil butonul de „donate”.

Iată câteva:

E prieten cu alți „pastori”, unii dintre ei veniți prin România, dar iarăși, e vorba de inși invitați de organizații independente – linia Trei Solii Îngerești a lui Orășanu, tabără de la Hagota, Zguduirea Adventismului etc.

 

7. Unde se mai promovează?

Mă uit și în SUA să văd cine-l promovează (dacă nu cumva e tot el, sub alte fețe). Găsesc site-uri de același calibru:

 

8. Ce zic alții?

Găsesc pe un forum că cineva zice: „Andrew Henriques and his wife Hilary both attended Oakwood University.” Asta e instituție adventistă cu studenți de culoare. Deci e foarte posibil să fi fost sau să fie adventiști.

În schimb, altă persoană, în altă parte, afirmă: „Brother Andrew, the ProhesyAgain speaker, is a false prophet” – https://plus.google.com/110303871438025067038/posts/NRB2kU9TTsu. Este părerea unui pastor cu nume și prenume… http://www.biblical-investigations.com/Pastoral-Profile.html.

Nu-l iartă deloc afirmând că: No matter how persuasive brother Andrew is, now matter how much he enthusiastically preaches those things that „appear” to be shocking and true, the very fact that he is going against what the Testimony of Jesus (EGW) has written about not calling the SDA Church Organization „Babylon” and turnning his weapons upon the Remnant Church, is enough to identify him as a false prophet who has done what EGW counseled people not to do; „to enter a NEW organization, would mean APOSTASY from the truth.”

Jared Wright (editorul de la Spectrum, revistă liberală adventistă) spune că „Andrew and Hilari Henriques, operate the independent Adventist website prophesyagain.org.”

Alte păreri despre el aici http://omega77.tripod.com/questionsforhenriques.htm Doar că și cel ce scrie articolul se crede la rândul lui profet (http://omega77.tripod.com/biorwb2.htm). Așa că „profet (fals) la profet (fals) își scoate ochii”.

În „Metoda isterico-critică” a lui Florin Lăiu îl găsești punctat la #11. Merită citit tot articolul. http://florinlaiu.com/metoda-isterico-critica/

 

9. Dar eu personal i-am căutat cumva?

La vremea când am aflat prima oară despre el, am cercetat mai mult despre el. În dorința de a afla mai multe despre ei, am scris pe site-ul lor și le-am cerut să îmi spună la care biserică e pastor. Evident, nu mi-a răspuns nimeni.

Pe soția lui AH am găsit-o pe vremea aceea scriind un articol la un alt site adventist, un site din zona de dreapta (AdVindicate). Le-am scris acelora și… nimic. Articolul cu pricina a fost singurul unde apărea numele ei. Poate că l-a rândul lor s-au convins de ceva anume, pentru că acum nu mai e de găsit nici articolul respectiv. Nu cred deci că poți fi pastor adventist și să nu te găsească nimeni…

 

10. Eu i-am ascultat?

L-am ascultat și eu de câteva ori pentru că aveam membri sau prieteni care-l promovau. Nu m-a convins. Cei ce mi-l recomandau erau uimiți de „cât de bine le zice”. Când i-am provocat să îmi spună „cine este Andrew Henriques”, niciunul nu a știut. Vreau să conștientizăm toți că… și Satana le zice bine. I-a citat Domnului în pustie direct din Scriptură!

Uneori AH spune lucruri bune, dar per total îl simt ca un tip căruia i-aș da spam. În general are un ton de profet care tună și fulgeră. Nevastă-sa e la fel – amândoi sunt îngrijorați! Dacă l-a chemat Domnul, să ne spună când și cum… Personal nu îmi pierd timpul cu cei ce spun că biserica a apostaziat, că a făcut pact cu catolicii, că s-a băgat în ecumenism, că e pro gay, că nu mai predică soliile etc. (Despre fanatici am mai scris o postare aici, un extras dintr-o carte bună: https://salcianu.wordpress.com/2016/01/13/7-trasaturi-ale-fanaticilor/). Cred că merită deci să-l reevaluezi și cu filtrele acestea.

Poate greșesc.

Sau poate nu 😊

 

P.S.

Vrei să asculți adevărați predicatori adventiști? (alții decât cei de pe youtube!). Uite aici un site cu sute poate chiar mii de predici și prezentări ale unor oameni care-și iubesc biserica: https://www.americanchristianministries.org/index.php/speakers.html. Nu știi cu care să începi? Nu-i cunoști? Îți recomand pe Raoul Dederen, unul dintre cei mai mari teologi ai bisericii noastre, cu seria de prezentări despre cât de om, cât de „ca noi” a fost sau n-a fost Domnul Hristos (natura umană). Sunt 5 prezentări care te vor aduce în fața Celui ce este om și Dumnezeu. https://www.americanchristianministries.org/index.php/who-do-people-say-i-am-download.html

 

Reclame

7 gânduri despre &8222;Ce știu despre Andrew Henriques de la Saved to serve?&8221;

  1. Ioan Botezatorul nu este biserica denominationala, ci dizidenta din pustie. Isus avea drac. Ucenicii au fost eretici. Profeții au fost scoși afară din tabără și uciși cu pietre. Iar fariseii se bat cu pumnul în piept că sunt biserica aleasă a Domnului. Totul pentru că sunt mândri că sunt Laodicea cea vărsată. Vi se lasă casa pustie și nu veți ști ceasul cercetării voastre! Pentru că aceasta ați ales!

  2. Multumim mult pt atentionari! Sigur nu sunt valabile pt inselatori… (daca in fata inselatorilor Isus intemeietorul bisericii, nu are nici un argument, cum ar putea avea cineva) insa aceste precizari de bun simt pot ajuta pe unii posibil inselati…
    Sa fiti rasplatit de Domnul!

  3. Domnule „Salceanu”, cand vrei sa prezinti ceva, bunul simt te obliga sa te prezinti . Tu il condamni pe A . H . tocmai pt. acest lucru. Vad ca te- ai molipsit si tu repede. In alta ordine de idei , de ce te preocupa atat de mult A. H. , Orasanu si altii ca ei ? Lasa oamenii sa asculte ce vor, (sau in biserica ta inca mai exista cenzura ), si apoi vor trage ei singuri concluziile. Nu va mai erijati voi in mari indrumatori stiitori a toate, daca va preocupa soarta lor faceti ceva mai util decat acei pastori pe care vrei tu sa-i ponegresti.

Ce părere ai? / What do you think?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.